20 Eylül 2008

avrupa avrupa duy sesimizi


Bu topraklar tarih boyunca savaşlara sahne olmuş. Herkes birbirini yemiş bu topraklar için. Hatta dünyayı değiştirecek planlar,olaylar hep bu topraklarda yapılır kimilerine göre. Ben bir filmde Türkiye ismini duyduğumda içim pırpır eder. Uluslarası büyük bir vukuattır bu.

Birileri bizim topraklar için kendini paralıyordu. Hala öyle olduğu söyleniyor. Ta moğollardan beri değişmemiş bizi bizden alma fikri. Bizi bizden başka kimse alamaz merak etmeyelim. İsterlerse 100lerce sosyolog görevlendirsinler. Bizim hakkımızda hiçbir net fikir sahibi olamazlar. Hiçbir plan yapamazlar. Hiçbir sosyologun bizi çözme becerisine sahip olduğuna inanmıyorum. Hayal gücü yetmez. Sevgisi, Nefreti, beğenileri, istekleri değişken bir acaip toplumuz. Uğruna ne canlar verilen toprakları elimizden, tereyağından kıl çeker gibi alırlar. Haberimiz bile olmaz, sesimiz bile çıkmaz. Ama mesela kolaya zam gelir, tek yürek olur boykot ederiz.

Peki hepsi iyi güzelde. Niye kıl bu avrupalılar bize? Zamanında Hazar denizinin altından gittik diye mi?
Kızılderililer aslında Türk diye bir geyik varya. Belli aralıklarla Gazetelerde çıkıyor. Belki bundandır. Nasıl kızılderililerin anavatanlarını ellerinden alıp oraya Amerika dediler. Bu tarih yine tekerrür ediyor olmasın..

Hiç yorum yok: