30 Temmuz 2008

Televizyon Efsaneleri #1 - Gerçek Kesit



Geceleri izlerdik genelde amaçsızca. Her daim aynı karakterler olur ve pek bir amatörce oynadıklarında çok eğlenceli gelirdi. Rol yapayım derken bokunu çıkarırlardı çoğu zaman.
y- "kızımız öldü"
x- "ne öldü mü aboo, kim yaptı bunu lütfen söyle"

saçma sapan replikler verilmiş olsada hergün sokakta gördüğümüz adamdan farksızdı. İçten içe sevmişimdir bu programı. Sevmediğim en büyük olayı; tam heyecanlı, kimi zaman gülerek, kimi zaman yine gülerek izlerken araya Perihan Şavaş'ın habire araya girmesiydi. Hala veriliyor olabiir Flash Tv de.

Şu sarışın olan abi her maçta garanti oynayan "yıldız" futbolcu gibi her bölümde garanti ana karakterdir. Bu resimde olmayan şişko bir amca vardır genelde beyaz atletle dolaşır. Göbek yaklaşık bir metre ilerden giderdi. Amatörce yapılmış perihan savaş dışında gayet eğlenceli programdı yani. Ankara da okurken geceleri can sıkıntısına az izlememişiz üzerine az yorum yapmamışızdır.

a-"Abi bence bu adam bunu öldürür"
b- "yok yok bence intihar edecek"
c-"olmaz abi bende cinnet geçirip hepsini kesicek"

harbiden hep böyle olaylar olurdu. Sonunda Gazetelerin 3. sayfalarındaki manşetleri çıkar olaydaki geçek şahısların şuan nerede ne yaptıkları anlatılırdı.
Unutmadan bu olayları yapan adamların komşusu, mahalledeki bakal, kahveci tanıdık kim varsa kahramanımız hakkında yorumlar yaparlardı.
"adem durgun bir çocuktu, kimse böyle birşey yapacağını düşünmüyordu"

"Semih çok iyi çocuktu böyle bir olaya karıştığına hala inanamıyorum"

aslında böyle değildi tam olarak onlar daha güzel diyordu ama elimizde yani aklımızda bunlar kalmış. Cem yılmaz gibi izledikten sonra akılda birşey kalmıyor bu bile başarı. flaş tivi haberleride bombadır başka bir yazıda ondan bahsederiz.

Hiç yorum yok: