23 Nisan 2009

neşe doluyor insan

gelişimin ilk haftası sonrası 23 nisan diye yine girebildim nete. 5te gelip ismimi listeye yazdırdım 7ye sıra aldım. binlerce askerin olduğu bi yerde 7 bilgisayar olmasına rağmen sıra çabuk geldi (tanrım ne kadar iyimserim)

23 nisan sebebiyle bi günlüğüne gidip genelkurmay başkanının koltuğuna oturmak istedim ama kimse sallamadı..

ranzanın üstünde ben altında oflu bi hoca yatıyor. hem oflu hem ofta bi camide imamlık yapıyor. gökmen yerine kökmen diyor bana :) çekirdek manyağı bi adam. fanta ve çekirdeksiz bi akşam olmuyor koğuşta. askerin elinde şok gazetesi görünce suratı asılıyor ben yarılıyorum. sanki süleyman ateşmişcesine sorular soruyorum hocaya sonunda küfür ettiriyorum =))

pazar günü internetten çıkıp yatağıma doğru giderken çok kötü oldum. boğazım düğümlendi etrafa baktım gzlerim yaşardı. az önce normal hayatta gibiydim bi saatliğinede olsa unutmuştum....

bi kaç gündür sabahları kalkmıyorum yani kalkmıyorum dediğim en geç 7ye kadar uyudum. normalde 5te kaldırıyorlar ben kalkıp bi daha yatıyorum. geçen gün astsubay geldi yatarken gördü "koğuşş kalkkkk!" diye bağırdı kalktım yine yattım nasıl olsa gelmez diye. ardından tabur komutanı binbaşı geldi apışıp kaldık. yarınki yemin töreninden sonra çarşıya çıkamayabilirdik ama bize eğitim veren özel harekattan bi komutan var süper insan. onun sayesinde bir veya iki gün çıkabilicez. sonunda top kek ile kahvaltı yapmaktan kurtulup van da bi kahvaltı salonuna gidebilicez.

kısa dönemiz diye komutanlar çok iyi davranıyor bize. binbaşı bile elli kere sordu bi sıkıntınız var mı arkadaşlar? diye. 2 gündür topraklar uğraşıyoruz 150 kadar çukur kazdık bugün 23 nisan münasebetiyle sabahtan diktik tüm fidanları ve foto çekildik. inş. elimize geçer o fotolar. binbaşıya "yataklarıda bize toplatıyorlar" diyecek oldum ama "çok abartmayayım daha acemiyiz" dedim :)


istanbul da bir durak
durakta bir kadillak
kadillakta bir manyak
manyağın elinde bir kanyak
kanyak manyak tivist tivist


koşarken yaylalar söylenmiyor artık buralarda :)

19 Nisan 2009

çakma komando bilemedin özel harekat


van a gelişimin 1. haftası şerefine ilk kez internete girebildim.
buralar acaip yerlermiş. hele askeriyenin için.. sanki sabah kalkınca evde olucaz. veya akşama gidicem buraya tatile olmadı misafirliğe gelmiş gibiyim. bura nere aq

inş. herkes iyidir selam eder gözlerinizden öperim :) burda internet var arada girmeye çalışırım ama çok zor hakkaten. 3 hafta sonra van çevresine dağıtılıcaz o zaman hiç giremeyiz gibi. acaip şeyler oluyor ne yazsam bilemedim. üniversite mezunu olup sağ sol neresi bilmeyen adam varmış.

özel hareket eğitiyor bizi çok karizma elemanlar. sabahları gazinoya inince seda sayan ı görüyorum diğer saatlerde kral tv açık. fakat merak ettiğim bu kadar çok kral tivi izleyip tuvalet kapılarının arkasına hala niye kıral devre diye yazarlar. şok gazetesi heryerde :)
herşey yasak bişey imzalattılar intihar etmek bile yasak cezası var :)

güççüklerim gözlerinden böyüklerin ellerinden öper yaşıtlarımı ise sarmalarım

11 Nisan 2009

Heavenly Day



en çok özleyeceğim yerlerden biri burası. hafta sonları gittiğimiz 60 evler sahili. şu fotoyu daha dün çektim. maç sonrası arkadaşın mülteci minibüsüne atladık körfez yine çok güzeldi.. biraz üşüsek bile genel kanı "asker üşümez" oldu.
bir tepede veya sahilde olunca sanki hiç gitmeyecekmişim, o an hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. sanki cennet; sevdiğinle beraber sahilde denizi seyrederek, esen rüzgara karşı daha sıkı sarılmakla geçen zaman..

işten ayrılırken herkesle vedalaştım. 1 sene çalıştım ve 2-3 kişiyle samimi oldum zaten biri işten çıktı diğerleriyle yine görüşürüz diye umuyorum.. patronla görüştüm beni beklediklerini söyledi kariyer net teki ilana aldırma falan filan dedi. benim şuan zerre umrumda mı? değil..

zaten çoğu kıyafetim yeşildi. şimdi asker yeşili olacak ve adresim izmit yerine van olacak. pazar sabahı sabiha gökçen den gidiyorum. uçak kazasından çok korkarım hep aklıma Muhsin yazıcı'nın helikopterinden gelen telefon geliyor. yeni bi olay daha bi tırsıyorum.

6 Nisan 2009

Askerliğe hazırlık kahvaltısı



sabah kahvaltısı forza yeşil sermeyeymiş sonradan fark ediyorum.. çay deren çaydır. kendim demledim..